EL MARC LEGAL DEL GUIÓ – Cinquena part (de 5)

Share

5 – Associacions de Guionistes

Enhorabona a tots els que heu arribat aquí. Després d’aquest tour pel marc legal del guió (entendre les clàusules d’un contracte és més dur que pujar al Tourmalet) arribem a l’etapa final, on ja està tot decidit i serveix d’homenatge als qui han aguantat fins al final en un passeig pels Camps Elisis. Brindo per tots vosaltres!

lance-armstrong-le-25-juillet-1999-sur-les-champs-elysees-a-paris_1057217

Per tant, aquest últim punt no parla del marc legal del guió. El dedicaré a un fer un exercici molt habitual a internet: l’autobombo.

Tranquils, no parlaré de mi, parlaré de les associacions de guionistes.

No heu entès res del PUNT 1, del PUNT 2, del PUNT 3 ni del PUNT 4?

No passa res, jo tampoc els tinc gaire clars. Però no us preocupeu, aquí teniu la solució: feu-vos socis del GAC.

Tenim un servei jurídic collonut (i GRATUÏT) que resoldrà tots els teus dubtes, revisarà els contractes i, si cal, negociarà amb les productores.

 

El GAC?

Sí. Guionistes Associats de Catalunya (GAC) – www.guionistes.cat

gac_jpg

Si sou aspirants a guionista o estudiants de guió també podeu associar-vos. El GAC és una eina magnífica per entrar en el sector, ja que podreu conèixer a altres guionistes, us podreu beneficiar de les formacions que fem i podeu demanar assessorament al nostre advocat.

Si sou guionistes professionals és important que formeu part de l’associació, ja que la força del col·lectiu depèn de la nostra unió. En aquest sentit, vosaltres podeu ser molt importants pel GAC de la mateixa manera que el GAC pot ser molt important per vosaltres. Més enllà del servei jurídic, des de l’associació ens dediquem a establir ponts entre guionistes, amb productors i amb les institucions.

L’objectiu és lluitar de forma eficaç pels drets dels guionistes i pels seus interessos, per tant, com més representatius siguem més beneficiat en sortirà el sector i tu com a guionista.

O, tornant al símil ciclista amb què començava, si el gran grup (el pelotón) està unit, es poden controlar millor els atacs.

Marçal Cebrian

About Marçal Cebrian

Guionista i analista de guió format a l'ESCAC i a la EICTV cubana. Com a guionista ha fet pràcticament de tot: ficció, documentals, animació, curts i llargs i ha estrenat al cinema i a televisió. També ha treballat d'analista i lector de guió. És un bon partit.