Qui som?

Share

Consell de redacció

Editor

Marçal CebrianMarçal Cebrian

Guionista i analista de guió format a l'ESCAC i a la EICTV cubana.
Com a guionista ha fet pràcticament de tot: ficció, documentals, animació, curts i llargs i ha estrenat al cinema i a televisió. També ha treballat d'analista i lector de guió. És un bon partit.

ESCRIURE PER A NENS

Articulistes

Eduard SolaEduard Sola

He escrit varis llargmetratges com "Barcelona nit d'estiu", "...nit d'hivern" o "María (y los demás)". També alguna sèrie com "Quatre amics i mig", "Cites" o "Sé Quién Eres". Quan dic "com" no vull dir que he escrit pel·lis i sèries "similars a" sinó que realment he escrit aquestes coses. No fotem.

ENCUENTRO DE GUIONISTAS 2017: TOTS CAP A SANTIAGO
Gemma RodríguezGemma Rodríguez

Guionista, dramaturga en crisi i activista cultural amb tendència a la dispersió. M’interessa el documental interactiu com a nou gènere audiovisual i les noves tecnologies com a motor de canvi social. Crec en el valor de la cultura i en que una societat ha de reivindicar els seus autors.

Adéu al cànon digital català
Mireia LlinàsMireia Llinàs

Inusual guionista de cine i TV que no és alcohòlica i es socialitza força sovint. Això sí, menja pizza davant de l'ordinador. Ha escrit en series com Ventdelpla, Kubala Moreno i Manchon, Cuéntame. I pel·lícules; Sólo Química.S'ha atrevit amb una novel·la; Els enemics silenciosos. Story editor i analista exigent que no li agrada trobar-se frases com "abrimos plano" en un guió.

UNA HABITACIÓ PRÒPIA
Rodolf GinerRodolf Giner

Sóc guionista, una circumstància que no sé fins a quin punt justifica la meua presència ací. Sóc valencià, una excentricitat com qualsevol altra. Durant els últims vint anys m'he guanyat la vida escrivint de tot en la meua llengua i aspire a continuar fent-ho. Passeu i poseu-vos còmodes.

9 COSES BONES QUE FAGA FA PER TU (LA SEGONA ET CANVIARA LA VIDA)
Toni CamaToni Cama

Guionista tot terreny en TV. S'ha entretingut fent entreteniment, ha xalat com un nen escrivint per a programes infantils, s'ha format treballant en documental, s'ha promocionat creant publicitat, ha somniat fent ficció i ha rigut escrivint gags. Gèneres preferits: el misteri, la ciència ficció, el fantàstic i és clar... la comèdia.

Feliç dia del guionista emprenedor
Txell LlorensTxell Llorens

Sóc guionista, periodista, coolhunter i llicenciada en Dret. M'agraden la ficció i els documentals. Les històries. Les petites i les grans, les d'aquí i les d'allà.

I el Docs va ser una festa

Col·laboradors

Arnau MargenetArnau Margenet

Periodista, guionista, realitzador, blogger a brots i hipocondríac a temps parcial. Sóc de l'Escala, empordanès de condició, i això crec que està molt ben vist dins del gremi d'artistes gràcies a la mitologia daliniana i a Estrella Damm. M'agraden les històries que m'agraden, especialment les que m'agraden molt.

CRÒNICA D’UNA MASTERCLASS: ALBERTO MARINI AL SERIALIZADOS FEST
Carmen Marfà VivesCarmen Marfà Vives

Guionista, dramaturga i directora d’obres de petit format: websèries, microteatres, curtmetratges. La llarga durada m’espanta, potser perquè treballo a la televisió a temps complet. Sóc la meitat creativa de “El Ramon de les olives”, juntament amb Yago Alonso.

“El Ramon de les Olives” o com escriure una sèrie… i fer-la
Daniel NoblomDaniel Noblom

Guionista, director, i per algun lloc corre un títol universitari que diu que també és publicista: es veu obligat a dur barba i ulleres de pasta per ser respectat. De moment les seves obres estrenades, ja siguin de cinema o teatre, són totes de curta durada, però si les veus totes una darrere l'altra sembla que en sigui una de mooolt llarga. Potser per això ja té algun llargmetratge a la secció de congelats, esperant a que algú el compri per posar-lo al forn.

I si no em vull fer la maleta?
Daniel RissechDaniel Rissech

Guionista multidisciplinar, he escrit per a Minoria Absoluta, La Cubana, Ventdelplà, El Club Súper 3 i un bon grapat de productores audiovisuals i, fins i tot, de videojocs. També tinc escrits un parell de llargs molt cofois a l'espera d'ésser produïts. Algú s'anima a invertir-hi?

EL GUIÓ I ELS VIDEOJOCS. UNA RELACIÓ PECULIAR.
Enric GomàEnric Gomà

Guionista i escriptor amb una llarga trajectòria a televisió. Ha escrit sèries com ‘Temps de silenci’ i ‘Ventdelpla’ i ha creat formats televisius com ‘Català a l’atac’ o ‘Llibres a l’atac’. És soci fundador de Guionistes Associats de Catalunya, associació de la qual ha estat president. Actualment forma part de la Junta de SGAE.

Catifes vermelles, rentat en sec
Joan GrauJoan Grau

Joan Grau és guionista de TV. Ha escrit durant molts anys per als programes de l’Andreu Buenafuente. Actualment és guionista de Late Motiv i Locomundo.

20 anys de GAC, transgressió i Xesc Barceló.
Pol CortecansPol Cortecans

Nascut a Barcelona el 1991, va estudiar a l’ESCAC on es va graduar en l’especialitat de guió. Va escriure quatre dels deu projectes finals de la seva promoció, curtmetratges que han guanyat importants premis, com ara Méliès d’Argent, i han tingut repercussió en festivals internacionals com el Fantàstic de Sitges, la Seminici de Valladolid o el San Sebastián Zinemaldia. Va introduir-se en el món laboral com a corrector de textos teatrals i va passar a formar part de l’equip de desenvolupament de la productora Filmax, on esdevingué guionista de la sèrie Cites (TV3) i Sé quién eres (Telecinco). De llavors ençà ha seguit escrivint diversos curtmetratges de ficció així com el documental Una ombra al sol que recorre vida i obra del poeta Francesc Garriga Barata, premi Carles Riba 2012. Actualment combina l’escriptura de guions amb la docència a l’ESCAC.

COM CONVERTIR UN GUIÓ EN UNA NOVEL·LA
Víctor SalaVíctor Sala

Guionista del curt ROBOTA. Faig cafès a SERIELIZADOS i al festival Serielizados Fest.

Noves maneres d’exportar les sèries catalanes